Podlaha osobného auta ukrývala 7980 pašovaných cigariet

07.05.2012 Snina

Ubľa 7. mája (TASR) - Pri kontrole osobného motorového vozidla na slovensko-ukrajinskom hraničnom priechode Ubľa - Malyj Bereznyj odhalili dnes pracovníci michalovského Colného úradu takmer 8000 nelegálne prevážaných cigariet.
Ako informoval riaditeľ Colného úradu Michalovce Milan Kačurik, k odhaleniu nelegálnej prepravy, konkrétne 7980 kusov cigariet, došlo dnes na spomínanom hraničnom priechode o 10.30 h. V podlahe osobného auta ich prevážali dvaja Ukrajinci cestujúci z Ukrajiny na Slovensko.
Po dôkladnej kontrole vozidla našli colníci v špeciálne vytvorenom úkryte podlahy auta dva rôzne druhy tabakových výrobkov. V prvom prípade išlo o 2400 a v druhom o 5580 kusov cigariet s tabakovým povrazcom v dĺžke 80 milimetrov.
Finančný únik na cle a daniach predstavuje v prípade zadržaných cigariet celkovo 1060,82 eura, z toho samotný únik na spotrebnej dani vyčíslili na 706,23 eura.
"Cestujúci sa nepredložením tovaru k colnej kontrole a jeho nelegálnym dovozom dopustili porušenia colných predpisov. Zároveň tak vzniklo podozrenie, že spomínaný tovar súvisí s prečinom porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru," podotkol Kačurik.
Ako ďalej uviedol, okolnosti prípadu nelegálneho dovozu cigariet momentálne skúma Kriminálny úrad finančnej správy - Oddelenie vyšetrovania v Košiciach.
 

Vyberte región